ONZE PARTICULIEREN ZIEKTEKOSTENVERZEKERING

De basis- en aanvullende verzekering
Er bestaat één zorgverzekering voor alle Nederlanders. Deze basis-ziektekostenverzekering is wettelijk verplicht. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren als u meer medische kosten vergoed wilt zien. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.

In deze basisverzekering zijn de medische kosten gedekt van een door de overheid bepaald zorgpakket. In dat pakket zitten basiszorgvoorzieningen zoals huisartsenbezoek, ziekenhuizenverblijf en –zorg, zorg door medisch specialisten en verloskundigen, kraamzorg, genees- en hulpmiddelen en een aantal vormen van paramedische zorg. Als u meer medische kosten wilt verzekeren, kunt u zich aanvullend verzekeren. Er zijn twee verschillende verzekeringsvormen voor ziektekosten: natura en restitutie. Het is ook mogelijk om in een verzekering beide vormen te combineren.
 

Verzekeringsvormen
Bij een naturaverzekering betaalt uw verzekeraar de rekening rechtstreeks aan de zorgaanbieder (het ziekenhuis, het verloskundigenbureau). Meestal heeft u dan ook de keuze uit een beperkt aantal zorgaanbieders waarmee de verzekeraar een contract heeft. Bij een restitutieverzekering betaalt u in principe de rekening eerst zelf. Uw verzekeraar vergoedt die kosten vervolgens weer aan u. In het algemeen heeft u dus een vrije keuze uit de zorgaanbieders. Wel kan het zijn dat u alleen de totale kosten vergoed krijgt als de verzekeraar een contract heeft met de zorgaanbieder. Kiest u in dat geval voor een andere zorgaanbieder, dan krijgt u alleen de vastgestelde vergoeding voor die behandeling vergoed.

Sommige verzekeraars bieden de mogelijkheid van een combinatiepolis: bij deze verzekering zijn voor bepaalde vormen van zorg contracten afgesloten met zorgaanbieders en in andere gevallen juist niet. Bij de zorgaanbieders waarmee de verzekeraar contracten heeft afgesloten, worden de kosten direct aan de zorgaanbieder vergoed (zoals bij de naturapolis). Wilt u toch met een andere zorgaanbieder in zee gaan, dan krijgt u de kosten vergoed (restitutiepolis). In dat geval kan het wel zo zijn dat het vergoedingsbedrag een maximum kent en u dus niet alle kosten vergoed krijgt.

Verzekeringspremie
Naast de nominale premie is ook een inkomensafhankelijke premie verschuldigd. Die premie wordt door uw werkgever of uitkeringsinstantie voldaan. Mensen zonder werkgever, zoals gepensioneerden en zelfstandig ondernemers, moeten zelf die inkomensafhankelijke premie betalen.

Vragen? Stel ze gerust.

15 + 6 =

 

onze diensten en producten

Bij Herasto helpen we u graag met het maken van de juiste keuzes.

 

Autoverzekeringen

Voor uw auto of motor sluit u een motorrijtuigenverzekering af.

Woonhuisverzekeringen

Voor uw woonhuis  sluit u een woonhuisverzekering af.

 

Reisverzekeringen

Veel op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering verstandig.

 

Bedrijfsverzekeringen

Ook voor al uw bedrijfsverzekering bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Oldtimerverzekeringen

Voor uw oldtimer auto of motor sluit u een oldtimerverzekering af. Onze specialisatie.

 

DigitalePolismap

Digitale Polis map voor een snel online overzicht van al uw verzekeringen.