ONZE PARTICULIEREN VOERTUIGVERZEKERING

De motorrijtuigenverzekering

Voor uw auto of motor sluit u een motorrijtuigenverzekering af. Afhankelijk van uw wensen en de waarde van uw voertuig, kunt u kiezen voor een WA-verzekering, WA-plusverzekering of een WA-cascoverzekering. Die laatste wordt ook wel allrisk-verzekering genoemd, omdat u daarbij niet alleen verzekerd bent voor schade die u bij anderen veroorzaakt, maar ook voor de schade aan uw eigen auto.

Verzekerd

Een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheid) dekt de schade die u met uw auto veroorzaakt en waarvoor u aansprakelijk bent. Daarbij maakt het niet uit of u zelf achter het stuur zat of iemand anders. Ook wordt de schade vergoed die veroorzaakt is door goederen die met uw auto zijn vervoerd, bijvoorbeeld goederen die van de imperiaal zijn gevallen. Schade aan het motorrijtuig aan uzelf of aan uw goederen vallen niet onder de WA-verzekering. Schade van andere inzittenden weer wel.

WA-plusverzekering

Het is ook mogelijk een WA-plusverzekering af te sluiten. Deze dekt het risico van aansprakelijkheid voor schade die u met een motorrijtuig (personenauto, bedrijfsauto, motor, scooter) toebrengt aan derden. Ook dekt deze verzekering schade aan het motorrijtuig als gevolg van brand en blikseminslag, diefstal, joy riding, verduistering, storm- en hagelschade, botsing met loslopende dieren en ruitbreuk. Behalve als WA Plusverzekering staat deze verzekering ook bekend onder andere benamingen zoals, WA-beperkte casco verzekering, WA Extra verzekering en WA-mini casco verzekering.

WA-cascoverzekering

Een WA-cascoverzekering (volledige cascoverzekering, allrisk-verzekering) vergoedt niet alleen de schade die u met uw voertuig bij anderen veroorzaakt heeft, maar ook de schade aan uw eigen auto of motor. Schade als gevolg van botsing, slippen, omslaan, te water raken, diefstal, brand, blikseminslag, hagel en storm is gedekt. Bij auto’s boven een bepaalde nieuwwaarde kan de verzekeraar de inbouw van een goedgekeurde alarminstallatie verplicht stellen.

Premie

De premie van een motorrijtuigenverzekering is behalve van de soort verzekering die u kiest, ook afhankelijk van het soort motorrijtuig, de wijze van gebruik en de regio. Bij personenauto’s is het gewicht of de (oorspronkelijke) cataloguswaarde een premiefactor. Bij motorrijwielen en scooters de cilinderinhoud. De regio waarin u woont, bepaalt of u een toeslag krijgt of korting. Verder spelen een rol: het aantal te rijden kilometers per jaar, de leeftijd van de hoofdbestuurder en het aantal schadevrije jaren. Als u schadevrij rijdt, kunt u namelijk met een bonus-malusstelsel een no-claimkorting krijgen. Die kan bij personenauto’s oplopen tot 75 procent.

Vragen? Stel ze gerust.

7 + 7 =

 

onze diensten en producten

Bij Herasto helpen we u graag met het maken van de juiste keuzes.

 

Autoverzekeringen

Voor uw auto of motor sluit u een motorrijtuigenverzekering af.

Woonhuisverzekeringen

Voor uw woonhuis  sluit u een woonhuisverzekering af.

 

Reisverzekeringen

Veel op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering verstandig.

 

Bedrijfsverzekeringen

Ook voor al uw bedrijfsverzekering bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Oldtimerverzekeringen

Voor uw oldtimer auto of motor sluit u een oldtimerverzekering af. Onze specialisatie.

 

DigitalePolismap

Digitale Polis map voor een snel online overzicht van al uw verzekeringen.