ONZE PARTICULIEREN AANSPRAKELIJKHEID VERZEKERING

Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren
Even een moment van onoplettendheid en u veroorzaakt schade. Een gebroken ruit, een kras op een auto of een grote schade waarbij iemand blijvend letsel oploopt. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) is de financiële schade waar u aansprakelijk voor bent, gedekt.

Verzekerd
De verzekering vergoedt in principe alle schade die u, uw kinderen of bijvoorbeeld uw huisdier aan anderen toebrengt. Wel moet die schade zonder opzet zijn toegebracht. Als u opzettelijk schade veroorzaakt, draait u zelf voor de kosten op. Ook geldt de aansprakelijkheidsverzekering niet voor schade die u met een auto of motorvoertuig veroorzaakt. Die schade is verzekerd via de motorrijtuigenverzekering. Dus ook als u met iemand anders auto een ongeluk maakt of schade veroorzaakt, vergoedt de autoverzekering van de eigenaar van de auto de schade (als die gedekt is). Als u aansprakelijk gesteld wordt voor een schade en dat blijkt niet terecht, vallen de kosten om uw gelijk te halen ook onder de aansprakelijkheidsverzekering. De verzekering biedt echter geen dekking voor overige rechtsbijstand.

Voor wie?
U kunt een AVP afsluiten voor een alleenstaande of voor een gezin. Op een gezinspolis zijn dan ook partner en inwonende kinderen meeverzekerd. Ook andere inwonende familieleden zijn verzekerd. De dekking voor uitwonende kinderen verschilt per verzekeraar.

Een AVP dekt ook de schade die u normaal gesproken niet zelf kunt betalen. Juist daarom is een aansprakelijkheidsverzekering feitelijk onmisbaar.

Vragen? Stel ze gerust.

8 + 14 =

 

onze diensten en producten

Bij Herasto helpen we u graag met het maken van de juiste keuzes.

 

Autoverzekeringen

Voor uw auto of motor sluit u een motorrijtuigenverzekering af.

Woonhuisverzekeringen

Voor uw woonhuis  sluit u een woonhuisverzekering af.

 

Reisverzekeringen

Veel op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering verstandig.

 

Bedrijfsverzekeringen

Ook voor al uw bedrijfsverzekering bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Oldtimerverzekeringen

Voor uw oldtimer auto of motor sluit u een oldtimerverzekering af. Onze specialisatie.

 

DigitalePolismap

Digitale Polis map voor een snel online overzicht van al uw verzekeringen.