CYBERCRIME

Maar liefst 98 procent van de ondernemers krijgt te maken met een vorm van cybercrime of dataverlies.
Een gerichte (computer) hack of het verlies van een laptop kan grote gevolgen hebben.
Denk maar aan verlies van klantinformatie of personeelsgegevens, het in verkeerde handen komen van betaalkaartgegevens,
schade aan het IT netwerk of derving van online inkomsten en reputatieschade. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor.

De cyberaanvallen bij internetbankieren, DigiNotar en diverse gemeenten waar vertrouwelijke informatie is gelekt, zijn actuele voorbeelden die de media hebben gehaald. Bij u komt dit wellicht niet in deze omvang aan de orde, maar cyberrisico’s kunnen een fors financieel risico voor u vormen.

Maar liefst 98 procent van de ondernemers krijgt te maken met een vorm van cybercrime of dataverlies.
Wij bieden daarom Data Risks verzekering aan. De verzekering, van verzekeraar Hiscox, die dekking biedt tegen de gevolgen van inbreuk op data. Inbreuk op data is een incident waarbij gevoelige, beschermde of vertrouwelijke gegevens; gekopieerd, overgedragen, gestolen of gebruikt worden door een persoon die niet bevoegd is om deze handelingen uit te voeren.

 

Dekking
De Data Risks dekking omvat zes onderdelen:
1. Systeeminbraak: deze module dekt de eigen kosten als gevolg van inbraak op systemen of data: kosten van forensisch onderzoek kosten van communicatie met klanten, toezichthouders, justitie, creditmaatschappijen en andere belanghebbenden kosten voor extra klantenondersteuning, bijvoorbeeld via een call centre kosten van crisismanagement, reputatieherstel en pr-campagnes.

2. Privacy: deze module dekt de gevolgen van gestolen privacygevoelige gegevens: kosten van onderzoek door bijvoorbeeld justitie of creditcardmaatschappijen claims van individuele personen boetes opgelegd door toezichthouders, of andere verplichte vergoedingen.

3 Digitale aansprakelijkheid: als de website of e-mail onbedoeld het auteursrecht schendt, laster verspreidt of een virus bevat, dekt deze module de hieruit voortvloeiende schade af.

4. Hacking: deze module dekt de schade, veroorzaakt door hackers: reparatie, vervanging of herstel van websites, programma’s of data kosten van gestolen software of data kosten van onderzoek en advies in systeembeveiliging kosten van forensisch onderzoek naar de oorzaak van een hacking

5. Afpersing: deze module beschermt u tegen de schade van hackers die de website of data gijzelen. U krijgt bijstand van security-adviesbureau NetDiligence en eventueel betaald losgeld wordt vergoed.

6. Omzet verlies door cyberaanvallen: als een DDos-actie of andere aanval op de computersystemen van uw relatie, leidt tot omzetverlies, bijvoorbeeld door uitval van een webwinkel, is dit gedekt onder deze module. Alle onderdelen zijn in één pakket verzekerd. Het is niet mogelijk om de onderdelen los van elkaar te verzekeren.

Voordelen Data Risks Zeer duidelijke en transparante voorwaarden; Wereldwijd bereik; Uitgebreide juridische expertise; Ervaren security-professionals; Toegang tot een netwerk van erkende leveranciers (beveiligingsexperts, forensisch computeronderzoek, begeleiding meldingsprocedure).

 

 

Vragen? Stel ze gerust.

10 + 15 =

 

onze diensten en producten

Bij Herasto helpen we u graag met het maken van de juiste keuzes.

 

Autoverzekeringen

Voor uw auto of motor sluit u een motorrijtuigenverzekering af.

Woonhuisverzekeringen

Voor uw woonhuis  sluit u een woonhuisverzekering af.

 

Reisverzekeringen

Veel op reis? Dan is een doorlopende reisverzekering verstandig.

 

Bedrijfsverzekeringen

Ook voor al uw bedrijfsverzekering bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Oldtimerverzekeringen

Voor uw oldtimer auto of motor sluit u een oldtimerverzekering af. Onze specialisatie.

 

DigitalePolismap

Digitale Polis map voor een snel online overzicht van al uw verzekeringen.