Particulieren
Bedrijven
Oldtimerverzekering
Schade
Formulier download
Wie is Wie
Contact
Bedrijven
Aansprakelijkheid
Brand
Ziekteverzuim
Werknemers
Verkeer/werkmaterieel
Inkomen en Pensioen
Milieu
Ziektekosten collectief
Rechtsbijstand

Home Contact Adres Login

  Uw pensioenopbouw


  Voor uw pensioenopbouw heeft u drie mogelijkheden: deelname aan de oudedagsreserve, het gebruik van de fiscale jaarruimte en inhaalruimte en de winst uit de verkoop van uw onderneming (stakingswinst).

  Oudedagsreserve
  Als zelfstandig ondernemer kunt u een deel van de winst reserveren voor uw oudedagsvoorziening. Voor deze oudedagsreserve, de vroegere FOR, mag u ieder jaar tot 12 procent van de winst belastingvrij reserveren. Maar zodra u het bedrijf beëindigt of met pensioen gaat, betaalt u over de opgebouwde reserve wel belasting tegen het progressieve tarief.

  Jaarruimte en inhaalruimte
  U kunt ook kiezen voor een lijfrenteverzekering waarbij u gebruik maakt van de fiscale jaarruimte en inhaalruimte voor de lijfrenteaftrek. De jaarruimte is het bedrag dat u jaarlijks maximaal kunt aftrekken vanwege een bestaand pensioentekort. De inhaalruimte is het bedrag dat u kunt benutten als u in de voorgaande zeven jaar minder premies heeft betaald dan fiscaal was toegestaan. De hoogte van uw lijfrentepremieaftrek, en daarmee uw maximale lijfrente-investering, is afhankelijk van uw inkomen en de reserveringen aan de oudedagsreserve.

  Stakingswinst
  Voor veel ondernemers is de ondermening de oudedagsvoorziening. Zij gebruiken de stakingswinst dan voor de aankoop van een extra lijfrente: de stakingslijfrente. De hoogte daarvan is afhankelijk van de werkelijk behaalde winst, eerder getroffen oudedagsvoorzieningen en de leeftijd. De keuze voor deze mogelijkheid herbergt een reëel risico, omdat u uw pensioen afhankelijk maakt van de ontwikkelingen en eventuele opbrengst van uw bedrijf. Vallen beide tegen, dan kan uw pensioeninkomen wel eens erg mager zijn

  Wilt u meer weten ?

  Klik dan hier om informatie aan te vragen.

  U kunt natuurlijk ook bellen. Het nummer is 073-5216422.

 

 

 

 

 
© copyright Assurantie & Financieringsbedrijf Herasto b.v. Disclaimer /td>